پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلم): براى شهادت حسین (علیه السلام)، حرارت و گرمایى در دلهاى مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمى‌شود.

شباهت‌های امام زمان با حضرت یوسف

%ب ظ، %09 %730 %1394 ساعت %16:%اسفند

امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، شباهت‌های بسیاری با انبیای گذشته دارند، در اینجا، به بیان شباهت‌ آن حضرت با حضرت یوسف (علیه السلام) می‌پردازیم.

1- حضرت يوسف (عليه السلام) زيباترين اهل زمان خود بود. حضرت قائم (عليه السلام) نيز زيباترين اهل زمان خود مي‌باشد.

2- حضرت يوسف (عليه السلام) مدتي طولاني غايب شد تا اينكه برادرانش بر او داخل شدند پس آنان را شناخت در حالي كه آنها او را نشناختند. [1]. حضرت قائم (عليه السلام) نيز از خلق غايب شده، در عين حالي كه در ميان آنها راه مي‌رود و آنان را مي‌شناسد ولي آنها او را نمي‌شناسند.

3- خداوند امر حضرت يوسف (عليه السلام) را يک شبه اصلاح فرمود كه پادشاه مصر آن خواب را ديد. چنانچه امر حضرت قائم (عليه السلام) را نیز در يک شب اصلاح مي‌فرمايد و در آن يک شب ياران آن حضرت را از بلاد دور جمع مي‌كند.

شيخ صدوق در كمال الدين از حضرت ابوجعفر باقر (عليه السلام) روايت كرده كه فرمود: «در صاحب اين امر شباهتي از يوسف (عليه السلام) هست و آن اينكه خداوند عزوجل در يک شب امر او را اصلاح مي‌فرمايد. [2]

از پيغمبر اكرم (صلي الله عليه و آله)  مروي است كه فرمود: مهدي از ما اهل البيت است و خداوند امر او را در يک شب اصلاح مي‌كند[3].

4- حضرت يوسف (عليه السلام) دچار زندان شد. وي گفت: «رب السجن احب اليّ ممّا يدعونني اليه» [4]؛ پرودگارا زندان برايم خوشتر از چيزي است كه اينان مرا به آن فرا مي‌خوانند. حضرت قائم (عليه السلام) نيز در حديثي كه از حضرت امام باقر (عليه السلام) آمده، می‌فرمایند: در صاحب اين امر سنتي از موسي و سنتي از عيسي و سنتي از يوسف و سنتي از محمد است، ... و اما سنت از يوسف، زندان و غيبت است [5].

5- حضرت يوسف (عليه السلام) چند سالي در زندان ماند. چنانچه حضرت مهدی (علیه السلام) نیز سالهاست در زندان غیبت به سر می‌برد.

6- حضرت يوسف (عليه السلام) از خاص و عام غايب شد و از برادرانش مخفي ماند و امر او بر پدرش يعقوب مشكل شد با اينكه مسافت ميان او و خاندانش نزديک بود. حضرت قائم (عليه السلام) نيز ـ چنانكه در حديث ديگري آمده ـ همين طور است.

در كمال الدين از حضرت امام باقر (عليه السلام) در بيان شباهت حضرت قائم (عليه السلام) به جمعي از پيغمبران چنين آمده است: و اما شباهت او به يوسف بن يعقوب (عليه السلام)، غيبت از خاص و عام و مخفي بودن از برادران و پوشيده شدن امر او از پدرش يعقوب پيغمبر (عليه السلام) با وجود نزديک بودن مسافت بين آن حضرت با پدر و خاندان و پيروانش [6]

 

 

پي‌نوشت‌ها:

[1]. سوره يوسف، آيه 88

[2]. ابن بابویه، كمال الدين، 1/329

[3]. مجلسی، بحار الانوار، 52/280

[4]. سوره يوسف، آيه 33

[5]. ابن بابویه، كمال الدين، 1/329

[6]. ابن بابویه، كمال الدين، 1/327

برترین مطالب