پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلم): براى شهادت حسین (علیه السلام)، حرارت و گرمایى در دلهاى مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمى‌شود.

شباهت‌های امام زمان با حضرت نوح

%ب ظ، %08 %833 %1394 ساعت %19:%اسفند

امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، شباهت‌های بسیاری با انبیای گذشته دارند، در اینجا، به بیان شباهت‌ آن حضرت با حضرت نوح (علیه السلام) می‌پردازیم.

1- نوح شيخ الانبيا است. از امام صادق و امام هادي (عليهما السلام) روايت است كه حضرت نوح (عليه السلام) دو هزار و پانصد سال عمر كرد.

حضرت قائم (عليه السلام) نیز شيخ الاوصيا است (البته بنا به روايت كافي) که در نيمه شعبان سال دويست و پنجاه و پنج هجري متولد شد. [1]

از امام زين العابدين (عليه السلام) روايت است كه فرمود: در قائم روشي از آدم و از نوح هست و آن طول عمر مي‌باشد. [2]

2- حضرت نوح (عليه السلام) زمين را با سخن خود از كافرين پاک كرد و گفت: پروردگارا بر روي زمين، دياري از كافران بر جاي مگذار. [3]

حضرت قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نيز زمين را با شمشير از لوث وجود كافرين پاک مي‌گرداند تا جايي كه هيچ اثري از آنها باقي نماند.

3- حضرت نوح (عليه السلام) نهصد و پنجاه سال صبر كرد، چنانكه خداوند مي‌فرمايد: «فلبث فيهم الف سنة الا خمسين عاما فاخذهم الطوفان و هم ظالمون»؛ پس در ميان آنان هزار سال منهاي پنجاه سال به سر برد، آنگاه طوفان آنان را فرو گرفت، در حالي كه ايشان ستمكار بودند.

حضرت قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نيز از اول امامتش تا كنون  صبر كرده است.

4- هر كه از نوح، تخلف جست هلاک شد همچنین هر كه از قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نیز تخلف جويد هلاک مي‌شود. [4]

5- خداوند متعال، فرج نوح (عليه السلام) و اصحابش را آنقدر به تاخير انداخت تا اينكه بيشتر  معتقدين به آن حضرت از او برگشتند.

خداوند متعال، فرج حضرت قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را نيز آنقدر به تاخير مي‌اندازد كه بيشتر معتقدين به آن حضرت از او بر مي‌گردند. [5]

6- حضرت ادريس (عليه السلام) به ظهور نوح (عليه السلام) بشارت داد.

خداوند متعال نیز به فرشتگان خود، ظهور حضرت قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف)  را بشارت داد و پيغمبر و امامان (عليه السلام) بلكه پيغمبران گذشته ظهورش را بشارت دادند.

7- نداهاي نوح (عليه السلام) به شرق و غرب عالم مي‌رسيد  و اين يكي از معجزات آن حضرت بود ـ چنانكه در كتاب زبده التصانيف آمده  است.

قائم (عليه السلام) نيز هنگام ظهور، بين ركن و مقام مي‌ايستد و فريادي بر مي‌آورد و مي‌گويد: اي نقبا و سرداران من، و اي خواص من و اي كساني كه خداوند پيش از ظهور، آنان را بر روي زمين براي ياري من ذخيره كرده، با خواست و رغبت به سوي من آييد. پس صداي آن حضرت (عليه السلام) به آنها مي‌رسد در حالي كه در محرابها و بر فرشها و رختخوابهايشان باشند و با يک فرياد، همه صداي او را مي‌شنوند و هر يک از آنها به گوشش مي‌رسد و به سوي آن صدا اجابت مي‌كنند و يک چشم بر هم زدن نمي‌گذرد كه همگي آنها بين ركن و مقام قرار مي‌گيرند.

چنانكه در حديث مفضل از امام صادق (عليه السلام) آمده است. [6]

 

 

پي‌نوشتها:

[1]. ابن بابویه، كمال الدين، 2/430

[2]. کلینی، اصول كافي، 1/514

[3]. ابن بابویه، كمال الدين، 1/322

[4]. در بحار الانوار از پيامبراکرم (صلي الله عليه و آله) مروي است كه فرمود: قيامت بر پا نخواهد شد مگر اينكه قائم از ما بپاخيزد و آن هنگامي است كه خداوند به او اجازه دهد، هر كس از او پيروي كند نجات يابد و هر آنكه از او تخلف جويد هلاک گردد. اي بندگان خدا، خدا را خدا را، كه به سوي او بياييد هر چند بر روي برف و يخبندان باشد كه او خليفه خدا و خليفه من است.

[5]. ابن بابویه، كمال الدين، 2 / 385

[6]. مجلسی، بحار الانوار ، 53 / 7

برترین مطالب